Egy-két politikus már idézte a gondolatot, hogy nézz rá a térképre és ennek függvényében gondolkozz. Magyarország határos Szerbiával, de messze van Franciaországtól. A koronavírus idején is közelebb van a Balkánhoz, mint a Nyugathoz.

Ha nincs fenyegetettség, Magyarország akkor is közelebb van a Balkánhoz és a történelmi magyar szigor akkor sem mentes a túlkapásoktól.

A BBC ügyeletese korábban jelentett erről  a feletteseinekaz és az olvasóinak, körképet festve a hely szellemében fogant politikai elitről, és az említett drákói szigorról, ami nem mindenkire vonatkozik mifelénk.

A derék angolt lehet érte utálni, a megállapítása akkor is igaz.

Magyarországon akár 500 000 forint helyszíni bírsággal is sújtható, aki megszegi a járvány idején bevezetett korlátozásokat. Szerbiában 450 000 forinttal fenyegetnek a rendőrök. Franciaországban 46 000 forint a tét, az euró napi gyengülésével nem foglalkozunk, mert hisz csak mosolygunk azon, hogy elértéktelenedik a pénzünk. Az Egyesült Királyságban 23 000 forint a bírság összege, és ha valaki visszaeső és ötször ugyanazt a vétséget elköveti, igen ötször, akkor elérheti a magyar 500 000 forintos felső határt. Szlovéniában 140 000 forintról beszélgetnek a rendfenntartók. Németországban 130 000 forintnyi eurót kérhetnek el az államkassza javítására és a fegyelmezetlen polgárok megregulázására, de inkább 70 000 forintról beszélnek, akárcsak Olaszországban.