Egy jegyzet előzetese a miniszterelnöki biztos* részére.

Makovecz Imre halála után, a „kezdeti nehézségeknek beállított időkben” írásban többször jeleztem az érintetteknek, de telefonon is tájékoztattam egy kormányzati tisztviselőt az MMA személyzet alkalmatlanságáról. A válasz a következőképpen hangzott: „Tudjuk!”

Amennyiben Ön érdemben óhajt foglalkozni a felvetésemmel, és írásban visszajelez, további dokumentumokat és egy részletesebb jegyzetet küldhetek.

Utalok rá, hogy a jelentős állami fizetések előtti időkben a saját alkotómunkám mellett, Makovecz Imre és jón éhány MMA-tag könyvét szerkesztettem (OSZK), az MMA-Aura csoportját vezethettem, valamint a nemzetközi kapcsolatok előkészítésén dolgoztam. Ez utóbbi kapcsán felajánlottam az együttműködésemet az első ún. „köztestületi” MMA-vezetőnek, aki semmilyen idegen nyelvet nem beszél, ami elmondható az MMA kedvezményezettjeiről általánosan is. Az adott személy elzárkózott ez és minden további javaslatom elől. A jelenlegi vezető – egyik munkatársa elmondása alapján – „nem ismeri mélységében” az intézményt, ami nehezen fogható a „kezdeti nehézségekre”, és óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy akkor miért van ott, ill. ebben a szerepben.

Megítélésem szerint hasznos lenne felülvizsgálni az MMA-ban több személy alkalmatlanságát, és a kontraszelekciónak kedvező csoport-belterjességet.

Az MMA kiválóan működik ugyan kifizetőhelyként, de „az örökös elnök (sokak véleménye szerint) forog a sírjában”, ha látja ezt az állapotot, ahol nem csak „a fejétől bűzlik a hal”.

Ezt a levelet abban a reményben küldöm Önnek, hogy nem a hatalom egyik szemétládájában végzi.

Címkefelhő: borítékoló, faragatlan faszobrász, szemétládákból épül a bástya, ravioli, *BZ