11 az iszlam kartya_elso resz                                                                                  2022-03-05

 

Kedves Enver sejk!

Akár úgy is nevezhetnélek a megszólításban, hogy „Tisztelt Muszlim Honfitársam”, de ezt most még nem kell megtennem. Senki sem kényszerít rá. Se katona, se rendőr és a kijárási tilalomnak is vége, és a gyógyszergyárosok megelégedéssel számolják az eddigi hasznukat.

A magyarisztániak között is vannak olyanok, akik nem hisznek el mindent, amit a cenzúrázott hírmagyarázók ontanak a havi fizetésükért.

Nekik írom ezeket a sorokat, és neked kevésbé, hisz te bölcs, tudós ember vagy, a sorok között se kell olvasnod, mindenki mögött látod az árnyékot a harmadik szemeddel vagy hallod a sustorgót.

Ez így egy levél a levélben.

Üdvözlet a Magyarisztániaknak!

Első pont. Ti magatok olvassátok a Koránt, azután mondjatok véleményt róla. Ne várjatok arra, hogy egy félművelt újságíró mondja el nektek, hogy mi áll a két borító között. Ez másra is vonatkozik, nem csak a szent írásokra. Ne higgyetek el mindent vakon. Fogalmazzunk úgy, hogy gondolkozzatok el a világról, az érdekek mentén kígyózó, csillogó aranyakra, a papírpénzekre és a plasztikkártyákra váró éhes szellemekről. A pénzhatalom pojácái egy kalap alá vesznek, holott a vallásfilozófus és tevehajcsár is lehet muszlim. Bárki búcsút mondhat a megegyezésnek és elkezdhet egy hódító vallásháborút. Az idzstihád helyett, inkább a dzsihád mondhatja. Más szavakkal „a megegyezés és a magyarázat helyett a szent háború” kerül előtérbe.

A kádi és utazó nevét ma bevásárlóközpont és egy többcsillagos szálloda dicséri Dubaiban a new hun ortography szerint Dubajban, de erről is még írok neked. Most hely hiányában nem teszem, különben végeláthatatlan hosszúságra nyúlna ez a tekercs vagy össze kéne ragasztanom a lapokat, mint Jack Kerouac az Úton című regényét.

Kedves A muszlimok túlnyomó része békeszerető. A többségnek eszébe sem jut feláldozni az életét a hit oltárán.

A szegénység és a kilátástalanság más nyelvet beszél.

Amikor már nincs vesztenivaló, akkor kedvező szél fúj a szélsőségesebb megközelítéseket hirdető prédikátoroknak, ügynököknek és jobb sorsra érdemes hiszékeny embereknek.

Az iszlámban nem megengedett megoldás az öngyilkosság. Az öngyilkos merényletek elkövetői feloldozást kapnak a mindenféle nyakatekert magyarázatokkal bőkezűen bánó imámoktól. Az, aki feláldozza az életét hős lesz, sőt mártír, akinek küldetése volt egy képzelt isteni úton járva.

A vallás belép abba a térbe, ahol a társadalom már nem képes megoldani a konfliktusokat.

Az észak-afrikai bevándorlók helyzetét Franciaországban, nem igazán lehet kiegyensúlyozottnak nevezni.

A feketék – afroamerikaiak – tömeges betérését az iszlámba se köszönhető a valós hatalmat gyakorló – többségi fehér társadalom – magas toleranciaküszöbének.

Az iszlám – muszlim – terrorizmus mindenhol megjelenik, Moszkvától Párizsig, New Yorktól Londonig és Madridtól Koppenhágáig. Hogy legközelebb hol és milyen formában jelennek meg a szélsőségesek, azt csak azok tudják, akik a támadások forgatókönyveit írják.

Az orosz belbiztonsági erőknek nem kevés fejtörést okozott, amikor Danijl Sziszovjev atyát, aki radikális keresztényként misszionáriusi tevékenységet végzett, az iszlámisták 2009-ben Moszkvában célzottan likvidálták.

A csecsen kártya, egy másik iszlám kártya most helyet adott a szomszédban dúló háborúnak. Sokak szerint, jól sikerült háttérmunka eredménye ez is.

Itt folytatom.

Üdvözlettel:

Musztafa